Zal ik een bucketlist maken, of niet?

Bucket list: Een bucketlist of emmerlijst is een lijst met dingen, die iemand nog gedaan wil hebben voor hij sterft.

Ooit was het een begrip voor ‘hipsters’, een beetje apart was het wel. Een ‘bucketlist’. Iedereen had natuurlijk een droom of diepe wens, maar een hele lijst!? Ho maar.

image

Tegenwoordig zie je niets anders meer. Je lijst kan niet lang genoeg zijn en niks is te gek. Is een bucketlist nou écht handig en helpt het je dromen te verwezenlijken? Of is het een lijst met gewaagde dingen, waarbij we teleurgesteld raken als we de wens niet vervullen? En waar blijven dan de spontane reisjes?

Ik ben nog al een Pinterest-girl. Dat houdt in dat ik alle mooie, grappige, aparte en bijzondere dingen op mijn online moodbord plak. Ik heb een bord met ‘great things and places’. Een beetje abstract, want daar komen dus de plaatjes terecht die niet op een ander bord passen. Maar vooral echte bucketlist-achtige plaatjes. Van een tempel in China bijvoorbeeld. Of een prachtige taart op een mooi gedekte tafel in een perfect huis. Je hoort het wel, he!? Abstract dus. Maar wel bucketlist waardig.

image

Of je ongelukkig wordt als je dromen niet uitkomen? Geen flauw idee, maar je zal er niet gelukkig van worden. Is dat een reden om maar geen bucketlist te maken? Dat denk ik niet.

Vandaar dat ik mijn eigen bucketlist heb samengesteld. En op die lijst staan sowieso nog twee landen waar ik heen wil. Japan en de Filippijnen. Japan ben ik nog nooit geweest en zou ik heel graag heen willen, de Filippijnen heb ik in 2014 bezocht en daar heb ik geweldige mensen ontmoet. Natuurlijk wil ik  terug!
Het was ook het eerste verre land waar ik zonder mijn ouders heen ging. Ik geloof dat je op zo’n eerste land gewoon een beetje verliefd wordt. Dus ja, daar wil ik heen!

image

Wat staat er nou verder op de lijst?
– Het noorderlicht zien (oeps, nog een land)
– Een buitenlandse taal écht goed beheersen.
– Een vogelspin vast houden (Ik ben als de dood voor spinnen)
– Kerst vieren in New York
– Op kamers met hele leuke vrienden!

image

En ik hoop natuurlijk dat de komende jaren nog veel meer mooie wensen en doelen op mijn lijst komen te staan!

Hebben jullie een bucket list, en wat ontbreekt er daar zeker niet op? Let me know!

P.s. Ik ga wel naar The Passion!

1 thoughts on “Zal ik een bucketlist maken, of niet?

Plaats een reactie