Zal ik voor 24 uur naar Parijs, of niet? – EXPERIENCE

’s Nachts. Utrecht. Westraven. Regen. Bus.

Zo begon onze trip naar Parijs. Samen met vijf vriendinnen ging ik voor één dag naar Parijs. En dan ook nog met de bus. Ik kan je vertellen dat dat niet zo’n succes was. Normaal ben je binnen zes uur zeker in Parijs, wij deden er ruim tien uur over omdat we nog langs veel andere plekken in Nederland reden om mensen op te halen. Over de beenruimte zal ik al helemaal niet beginnen, maar dat terzijde. Want, Parijs.

Ikzelf was nog nooit in de binnenstad geweest, vroeger wel eens naar EuroDisney. Maar de Eiffeltoren had ik alleen nog maar vanuit de auto gezien. Toen we eindelijk uit mochten stappen, was dat dan ook vlak voor de Eiffeltoren. We kwamen ’s ochtendsvroeg aan en de bus zou pas om 22:30 weer vertrekken. Start the day.

Voor de perfecte foto bij Le Tour Eiffel namen we dan ook uitgebreid de tijd. Verschillende plekjes, verschillende combinaties en verschillende mensen die een foto van ons zessen hebben gemaakt. We hadden het geluk dat een vriendin bijna vloeiend Frans spreekt en Parijs op haar duimpje kent, de metro was dus ook geen probleem.

Oh. Behalve toen we er in de metro achterkwamen dat we iemand misten en de metro al wegreed. Maar dat was ook weer snel opgelost na een telefoontje. We hebben wel erg gelachen, en de rest van de dag goed gekeken of we compleet waren voordat we in de metro stapten.

Naast alle bezienswaardigheden zoals de Notre Dame, Louvre en Mon Martre, kwamen we ook in leuke kleinere wijkjes terecht. Daar ergens gingen we lekker lunchen, waar ik geen croque monsieur maar een madame at.

Het Louvre bezochten we aan het einde van de middag, maar door die busreis waren we allemaal zo afgemat dat we bijna een halfuur stil voor het Louvre hebben gezeten. Zo moe. Gelukkig hadden we ook Dextro ingepakt, waardoor we na een snoepje al snel weer verder konden. Oh. Toen waren we weer twee vriendinnen kwijt, maar na nog een kwartier waren we weer compleet en was het tijd voor een park. Waarna we een crêpe met chocola en banaan aten, terwijl onze schoenen bijna wit waren van de stoffige paden. J’adore. 

‘S avonds aten we in de wijk bij Mon Martre. Het was zó lekker (behalve het kraanwater want dat smaakte naar chloor). Omdat de bus helemaal aan de andere kant van de stad ons weer zou ophalen moesten we daarna snel weer terug. We waren alsnog mooi op tijd en besloten een macaron te kopen, om ‘even te proeven’. Dat even proeven kostte maar liefst vier euro. Oops.

We poetsten onze tanden in een fontein, gingen nóg een keer naar de wc en daarna was het tijd om Paris weer achter ons te laten. Maar voordat we Parijs uitreden gingen we nog even naar de Eiffeltoren. Om 23:00 knipperde de lichtjes, een mooie afsluiting van deze geweldige dag!

Milou

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s