Column: Akke Marije is óók Fries ja

 

Al weken geleden is de strijd om Holland’s Next Top Model te worden losgebroken. Het begon met een enorme groep meiden, waarvan de meesten afvielen. Dit gebeurde tijdens een scouting waar honderden meisjes, allemaal in een wit t-shirt, in lange rijen stonden. Eén voor één werden de eventuele talentjes beoordeeld. Je moest hét hebben, en anders werd je vriendelijk de deur gewezen.

Dinsdagavond zaten de trouwe kijkers, met een gekoesterde zelfde droom, voor de buis gekluisterd. Colette Kanza is de verrassing van de avond; ze was al uitgeschakeld maar de jury gaf haar alsnog de vierde plaats in de finale. Hoe de jury tot dit besluit kwam is niet bekend geworden. Misschien door de stemmen op de website, of misschien door haar social media skills die jurlylid Anna Nooshin beoordeelde. Fans blijven in het ongewisse.

Collete schitterde echter zo, dat Noor van Velzen als eerste naar huis werd gestemd. Door de kijkers natuurlijk. Want de kijkers bepalen. Emma Hagers, die stoere chick die kan omtoveren in een high-fashion model, verliet als tweede het podium met een mooie derde plaats. En daar is ze dan, de winnares van Holland’s Next Top Model: onze Doutzen!

Een ietwat misplaatste opmerking van het HNTM team op Facebook. De winnares is namelijk Akke Marije Marinus, ja óók Fries inderdaad. Maar wel een heel ander persoon, met een ander karakter, en andere krachten als model. Een opstap voor Akke Marije is het wel; op de eerste trede van de trap, waar Doutzen van boven af aan naar haar glimlacht. Het is echter wel een groot compliment om met zo’n Fries topmodel vergeleken te worden, maar of dit daarvoor het gepaste moment was trek ik in twijfel.

Desalniettemin een prachtige prestatie! En wie weet wordt over enkele jaren tegen de nieuwe winnares van HNTM gezegd: “Onze Akke Marije!”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s