Zal ik in de herfstvakantie relaxen, of niet? – 5 tips voor een relaxte vakantie

De herfst is eindelijk goed te zien als je naar buiten kijkt. De bomen kleuren rood en de blaadjes beginnen al te vallen. ’s Nachts hoor je de regen tikken tegen het raam. Maar het niet te ontbreken deel aan de herfst is natuurlijk de herfstvakantie!

De paar weken voor de vakantie ben je alweer ontzettend druk met alle dingen die je ‘moet’. De trein halen, projecten voor de deadline inleveren, werken, familiebezoekjes; het leven is weer begonnen. Hoe kan je dan nog genieten van dat ene weekje herfstvakantie, dat voelt als een week waar je al het werk waar je nog niet aan toe bent gekomen moet inhalen. Met deze vijf tips ga je een zeer relaxte vakantie tegemoet.

lawn-chair-1148974_1280

  1. Misschien dacht je dat je niet hoeft te plannen in de herfstvakantie, maar dan heb je het mis. Een goed overzicht zorgt voor duidelijkheid en structuur. Plan jezelf niet helemaal vol met van alles en nog wat. Maar schrijf de dingen die je echt moet doen op, en verdeel dat over de week. Zo hou je elke dag vrije tijd over die je kan besteden aan iets leuks. Blok als het mogelijk is één dag helemaal vrij. -> Stap 2.
  2. Als je die dag vrij hebt kan je net doen wat jij nou zo leuk vindt. Een dagje met vrienden op stap, koffie drinken in de stad of juist een filmpje kijken op de bank. Dit is de dag waarop alles mag! Hier kan je dan weer energie uithalen voor de rest van de week, en vooral de weken na de vakantie!
  3. Niks is heerlijker dan na een dag werken te relaxen. Heel praktisch? Doe een maskertje op, neem een warme douche en smeer jezelf eens goed in met die lekkere bodylotion. Iets waar ik persoonlijk anders nooit de tijd voor neem. Het leuke aan een maskertje is dat ‘ie meestal maar twintig minuutjes hoeft te blijven zitten. Daardoor kan je ook in een snelmodus relaxen. Twintig minuutjes chill, en door!
  4. Veel mensen zien er tegenop om ’s avonds nog eens te gaan koken. Ga daarom eens lekker buiten de deur eten. Het hoeft niet duur te zijn, maar geniet eens van je vrije avondje zonder verplichting! Houd je nou toevallig wel van koken? Kook dan eens een lekker uitgebreid, nieuw gerecht. Eet smakelijk!
  5. Ontdek een nieuwe muziekstyle! Op Spotify staan super leuke lijsten die je misschien nooit luistert. Neem eens de tijd om op ontdekkingstocht te gaan, en wie weet vind je wel iets heeeeel relaxends.

Maar bovenal: geniet van wat je doet!

Advertenties

One thought on “Zal ik in de herfstvakantie relaxen, of niet? – 5 tips voor een relaxte vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s