Zal ik op vakantie in Nederland, of niet?

Voor sommige Nederlanders de normaalste zaak van de wereld, voor anderen erge nachtmerrie; op vakantie in Nederland. Ik ga nog altijd met mijn ouders op vakantie, en tot dusver bevalt het me goed! Het ene jaar Frankrijk, dan een keer Tsjechië en ook in Zeeland werd de caravan neer gezet. Eerst twijfelde ik een beetje of een vakantie in Nederland nou wel echt net zo leuk zou zijn als het buitenland, maar ik heb een top vakantie gehad! Daarom bij deze zeven redenen om in Nederland op vakantie te gaan:

Op-Vakantie-in-Nederland-664x374

  1. Het is lekker dichtbij. De uuuuuren in de overhitte auto, waar je broertje of zusje alleen maar vervelend doen en je oudere zus de hele tijd vals mee ‘zingt’ zijn voorbij. Binnen een halfuur, anderhalf uur of maximaal tweeënhalf uur sta je op plek van bestemming. Je zet je tentje op en hup de zon in! (Oké, als de zon zo lief is om te schijnen.)
  2. Vrienden maken op de camping was nog nooit zo makkelijk. Grote kans dat iedereen Nederlands praat waardoor een simpele ‘hoi’ genoeg is om dè vriendengroep van het jaar te maken. Met z’n allen naar het strand, de stad in of een avondje uit. Niets zo gezellig als een groep Nederlanders bij elkaar.
  3. Dit jaar geen stress over internet. Vaak is er overal WI-FI, en anders maak je lichtelijk misbruik van je internetbundel. Ook handig als het wel een dagje regent, Netflix bestaat niet voor niets. 😉
  4. Ben je een echte huisdierfreak? Dan is Nederland de plek voor jou. Op de meeste campings in Nederland zijn huisdieren hartstikke welkom. Hup, de hond mee in de kofferbak en gaan!
  5. Als je een dagje de natuur in wilt is er keus genoeg. In Nederland zijn we van alle markten thuis. De zee, het bos en kleine riviertjes; het bestaat allemaal. Lekker tot rust komen kan gewoon in eigen land!
  6. Ben je juist iemand die van buitenlands eten houdt, of juist helemaal niet? Een broodje calvé pindakaas met nootjes is altijd welkom, maar ook een chinees restaurant is om de hoek. Een frikandel hoef je niet te missen, maar ook een broodje shoarma is gewoon te vinden.
  7. Een leuke vriendengroep, maar mis je je echte vrienden wel een beetje? No worries, de trein staat altijd voor ze klaar. Even bellen en ze kunnen je zo komen redden of een nachtje blijven slapen. Niets is zo gezellig als een zomer met je echte vrienden.

sun-1054779_960_720

Redenen genoeg om het een keertje uit te proberen en een camping te boeken in het oh zo mooie Nederland!

Fijne vakantie!

Advertenties

One thought on “Zal ik op vakantie in Nederland, of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s